Home Over mij

Een korte kennismaking

Wow. Dat dacht ik een paar jaar geleden, toen ik iemand live mee zag tekenen tijdens een training. Dat wil ik ook! Hoe geweldig zou het zijn als je iedere dag creatief kunt zijn in een zakelijke context? Dus dát ging ik doen.

Mijn naam is Janneke de Boer en ik ben visueel schrijver. ‘Visueel’ en ‘schrijver’ klinkt als een tegenstelling, maar dat is het niet. Ik kom tot de kern met tekst én beeld; tekeningen in combinatie met (kern)woorden. Als middel om te communiceren. Het gaat daarbij niet om mooi, maar om duidelijk.

Als kind hield ik al van tekenen en als studierichting koos ik de kant van taal. In dit werk als visueel schrijver heb ik ‘the best of both worlds’; in deze samensmelting ligt mijn hart.

Ik kan me goed in anderen verplaatsen en heb een drang om te willen begrijpen. Ik hoor vaak de dingen die niet letterlijk gezegd worden. Vaak is een eerste concept dat ik oplever in een keer raak.

Van anderen hoor ik dat ze me vriendelijk, integer, zorgzaam en betrouwbaar vinden, en dat ik een veilige, prettige sfeer weet te creëren. Een ‘zachte kracht’ noemde iemand ooit als mijn meest bijzondere eigenschap.

Wil je meer weten? Lees dan hier mijn uitgebreide verhaal of kijk op mijn LinkedIn-profiel.

 

Wat ik voor je kan doen

Ik help je tot de kern te komen in zakelijke communicatie. Met tekeningen in combinatie met (kern)woorden. Ik luister, vraag door en vind samen met jou de juiste vorm.

– Zoek je een manier om jouw presentatie ‘anders dan anders’ vorm te geven? Dan is een praatplaat een origineel idee.

– Wil je een vacature, cv, projectplan of procedure helder en to-the-point weergeven met een visual?

– Zoek je simpele visuals bij jouw blog of post?

– Zoek je pakkende en eenvoudige illustraties voor jouw tijdschrift, boek of flyer?

– Wil je tijdens een congres, training of andere bijeenkomst live een visueel verslag laten maken?

– Of… wil je zelf aan de slag met visueel communiceren? Het mooie is: iedereen kan het! Je bent van harte welkom bij een workshop of training.

– Wil je als team het nuttige met het aangename combineren? Dan is een incompany workshop of training een perfecte manier. Alle genoemde workshops en trainingen zijn ook incompany te volgen.Janneke de Boer

Diensten