Home Diensten Praatplaten

Praatplaten

Wil je jouw verhaal op een originele manier presenteren? Niet met PowerPoint, maar met iets verfrissenders? Vertel je verhaal dan eens aan de hand van een praatplaat: een tekening die stap voor stap jouw toehoorders meeneemt in jouw presentatie. Samen stemmen we in een uitgebreide intake af wat je doel, je doelgroep en de gewenste vorm is. Op basis daarvan maak ik een eerste concept, en na eventuele aanpassingen is je praatplaat klaar voor gebruik.

Functieherschikking binnen de zorg

Voor een zorginstelling in het Zuiden van het land tekende ik in samenwerking met Teken je boodschap een praatplaat. Animatiestudio LIM zette deze tekening om naar een filmpje.

Strategische koers kinderopvangorganisatie

De Kinderopvanggroep vroeg me hun strategische koers anders dan anders weer te geven: in beeld in plaats van in tekst. Het resultaat zie je hier: samen op koers.

Model: het héle plaatje

Voor organisatieadviesbureau Vlonck tekende ik in samenwerking met Teken je boodschap een aantal platen met modellen over organisatieverandering.

Model: de vijf frustraties van teamwerk

Voor organisatieadviesbureau Vlonck tekende ik in samenwerking met Teken je boodschap een aantal platen met modellen over organisatieverandering.

Ondersteunen kwetsbare burgers

Voor de gemeente Den Haag tekende ik in samenwerking met Teken je boodschap een praatplaat over de ondersteuning van kwetsbare Haagse burgers.

Praatplaat over de CO2-prestatieladder

In deze plaat legt de VNG uit waarom het belangrijk is je als gemeente te certificeren voor de CO2-prestatieladder.

Praatplaat voor bewustwording CO2-uitstoot

Voor de VNG tekende ik een praatplaat om de medewerkers zich bewust te maken van wat ze zelf kunnen doen om CO2-uitstoot te verminderen.

Organisatieverandering bij de gemeente

Voor de gemeente Den Haag tekende ik de organisatieverandering voor de externe partijen, in samenwerking met Teken je boodschap.

Organisatieverandering bij de gemeente

Voor de gemeente Den Haag tekende ik de organisatieverandering voor de medewerkers van de gemeente, in samenwerking met Teken je boodschap.

Totaalplaat opleiding Commerciële economie

De Hogeschool Leiden vroeg me een tekening te maken van de vier leerjaren van de opleiding Commerciële economie: welke weg gaat de student en wat leert hij of zij?

Praatplaat voor zorginstelling

Voor een zorginstelling in het Noorden van het land tekende ik een praatplaat die laat zien hoe het MT van koers verandert. Hier zie je een detail van de plaat.

Presentatie zorginstelling

Voor Stichting Odion in Zaandam tekende ik een praatplaat voor de presentatie voor de klankbordgroep Volwaardig leven. Hier zie je een detail.

Organisatieverandering in beeld

Voor een gemeente maakte ik een praatplaat om de weg van een organisatieverandering te laten zien. Hier is een detail te zien. Met samenwerkingspartner Teken je boodschap.

Aanmeldroute zorginstelling

Voor een zorginstelling in Den Haag tekende ik een visuele aanmeldroute voor hun cliënten. Samen met Teken je boodschap. Hier een klein stukje van de totale plaat.

Praatplaat voor zorginstelling

Voor een zorginstelling in Amsterdam maakte ik een praatplaat om te laten zien wat de procedures zijn bij bepaalde gebeurtenissen. Hier een detail van de totale plaat.

Organisatieverandering: informatie voor medewerkers

Voor een werkvoorzieningsbedrijf tekende ik op een praatplaat wat er zoal gaat veranderen voor de medewerkers. Samen met Teken je boodschap.

Visuele RI&E voor zorginstelling

Voor een zorginstelling maakte ik het plan van aanpak over de lijvige risico- inventarisatie en -evaluatie visueel! Dat scheelde een hoop leeswerk voor de medewerkers.

Innerlijke ikken uit Thuiskomen in jezelf

Regelmatig maak ik praatplaten ofwel visuele samenvattingen van de boeken die ik lees. Hierbij een visual die ik maakte naar aanleiding van het boek Thuiskomen in jezelf van Hal & Sidra Stone.

De vier Ki-principes

Ik volgde pas een workshop over de Ki-principes, en wilde ze graag onthouden. Ik maakte er een praatplaat van, om ze ook aan anderen toe te kunnen lichten.

Verstopstrategieën uit Playing Big

In deze praatplaat maakte ik de zes verstopstrategieën die Tara Mohr in haar boek Playing Big beschrijft visueel.