Home Blog Van eigenlijk naar daadwerkelijk

Van eigenlijk naar daadwerkelijk

‘Als je stopt met zoeken naar wat er eigenlijk had moeten zijn, kun je worden gevonden door dat wat er daadwerkelijk is.’*


Gisteren sloeg ik vrij willekeurig een tijdschrift open en kwam ik bij deze zin uit, in het artikel Omgaan met teleurstellingen van Susan Smit.


Pfoe, die is raak. Op dit moment. In deze tijd.


Want het gaat heus best goed. Ik probeer in iedere dag positieve dingen te zien, zonder de angst weg te duwen. Ik geniet van onze kinderen en hun flexibiliteit. En ik zie mooie en creatieve initiatieven ontstaan. Ik ervaar enorme verbondenheid en dankbaarheid voor wat er wel is, ondanks de afschuwelijke situatie waarin de wereld verkeert.


En toch. Ik blijf zoeken. Want eigenlijk had ik mooie opdrachten staan. Eigenlijk had ik – net als iedereen – hele andere plannen. En eigenlijk vind ik dat ik totaal niet mag zeuren, want er zijn natuurlijk veel ergere dingen aan de hand. En bovendien zit iedereen nu in een lastige situatie. Dus eigenlijk…


Aan ‘eigenlijk’ heb ik geloof ik niet zoveel. Misschien moet ik me laten vinden door wat er daadwerkelijk is. En… dat is nog niet altijd zo makkelijk.


Hoe werkt het voor jou?


Mooie dag gewenst! 💙


*Uit: Susan Smit, Omgaan met teleurstellingen, Happinez 2020-01.


Van eigenlijk naar daadwerkelijk.

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten