Home Blog Online samen leren

Online samen leren

Net als ‘heul veul’ anderen onderzoek ik in deze alles-op-zijn-kop-tijd de mogelijkheden van online meetings en trainingen. Zo gaaf om te merken dat veel bedrijven webinars nu gratis of tegen een kleine vergoeding organiseren!


Ik deed met een aantal Zoom-sessies mee.


  • Van Divera van der Elst leerde ik de opties van Zoom: speaker view en gallery view, in groepjes uit elkaar, de sessie opnemen, je scherm delen en de instellingen.
  • Van Mireille Beumer leerde ik hoe je je deelnemers betrokken houdt met energieke en reflecterende werkvormen, polls, chats en online samenwerken in bestanden.
  • Van Jeroen Blijsie leerde ik de do’s and don’ts van leiden van online meetings, goed geleide werkvormen, vragen stellen bij beslissingen EN het belang van rustig blijven als de techniek niet meewerkt.


Ook met mijn ‘visuele’ intervisiegroepje praatte ik onlangs bij via Zoom. We ontdekten o.a. hoe je op je iPad tijdens een sessie mee kunt tekenen! Zo fijn om dit samen te doen, Nicole Guiaux, Suzanne Warmerdam, Aafke Frederik en Mariëtte Haarlem.


Ongelofelijk veel geleerd dus. Dank allemaal voor het delen van jullie kennis! Superfijn om deze basis nu te hebben.


Ben jij ook met online meetings aan de slag gegaan?


Online samen leren.

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten