Home Blog Live tekenen op een unconference

Live tekenen op een unconference

Ken jij het concept van unconference? Een unconference bestaat uit een reeks korte, gerichte parallelle sessies, die de deelnemers zelf organiseren. Zij plannen de sessies op de dag zelf om de agenda te vormen.


Een visueel verslag

Op donderdag 26 september was ik als visual recorder (ofwel live tekenaar) bij de unconference van Hortiheroes. HortiHeroes bracht ondernemers, experts, high potentials uit de Food & Flower-industrie, studenten en techneuten samen om om zo veel mogelijk van elkaar te leren.


Waarom zo’n visueel verslag werkt?

Er zijn meerdere redenen waarom een visueel verslag waarde toevoegt:

1. De deelnemers kunnen niet bij alle deelsessies tegelijk zijn, en met een visueel verslag krijgen ze een korte visuele samenvatting van de andere sessies.

2. De deelnemers zien dat wat ze inbrengen gehoord wordt. Sterker nog, het wordt getekend! Daardoor voelen ze zich nog meer betrokken.

3. Voor mensen die er niet bij waren, is het achteraf een mooie en heldere samenvatting.

4. Voor de mensen die er WEL waren, is het OOK een krachtige samenvatting, en bovendien een visueel ‘anker’ waar de energie vanaf spat.


Interesse in een visueel verslag?

Wil je ook een levendige visuele samenvatting van jouw bijeenkomst? Neem contact met me op via het contactformulier, of via janneke@komtotdekern.com.

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten