Home Blog Een engeltje en een duiveltje

Een engeltje en een duiveltje

Ken je dat, het gevoel dat er een engeltje én een duiveltje op je schouder zitten?


Ik vond dat vroeger zo interessant in Suske en Wiske’s: bij Wiske zitten ze regelmatig beiden, ieder met hun (totaal verschillende) mening. De ene zei JA, de andere NEE. Pas geleden hoorde ik over Voice Dialogue, een systeem ontwikkeld door Hal & Sidra Stone.


Deze methode gaat ervan uit dat je innerlijke ikken in jezelf ontwikkeld hebt, met ieder hun eigen ervaringen en behoeften. Bepaalde delen kun je verstoten (bijv. een boze ik) en met andere identificeer je je juist (bijv. je aardige ik).


Wat een eyeopeners! Ik ontdekte nieuwe kanten van mezelf en er is nog werk te doen om ze beter te leren kennen. Het besef dat je steeds terug kunt naar je volwassen ik, vind ik prettig en geruststellend. Door de delen laten praten en ze te respecteren, kun je je eigen weloverwogen keuzes maken.


Om voor mezelf een eerste overzicht te maken van mijn innerlijke familie, maakte ik deze visual. Zou jij ze bij jezelf herkennen?


Innerlijke ikken.

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten