Home Blog Een visuele vakantie

Een visuele vakantie

Op vakantie staan je zintuigen open. Ze lijken meer ‘aan’ te staan als je de tijd hebt en kunt genieten. De geur van lavendel of oleander, het prachtige uitzicht, het zand tussen je tenen, de warmte van de zon: het draagt allemaal bij aan de heerlijke ervaring.

Een visueel verslag

Door visuele informatie bewust op te slaan, kun je het gevoel later makkelijker oproepen. Regelmatig maak ik een visueel verslag van onze vakanties.

Zo kan ik me vakantiedagen van drie jaar geleden nog volledig voor de geest halen. Die tekeningen zijn niet waarheidsgetrouw en niet per se mooi, maar ze roepen voor mij op hoe het was.

Aan de slag!

Iets voor jou? Neem je potloden, pennen en een tekenboek mee! Een tip: leg de lat niet hoog. Het gaat niet om mooi, maar om duidelijk. Het gaat erom dat je over een tijd nog weet hoe fijn het was. Met hier en daar een tekst of kreet. Met eenvoudige lijnen en zonder druk.

Sneller en beter begrijpen, verwerken en onthouden

En wie weet kun je dit na je vakantie ook eens in je werk gebruiken. Want visuele informatie helpt om sneller en beter te begrijpen, verwerken en onthouden. EN het is als een anker om ervaringen opnieuw te beleven.

Hierbij een tekening die ik in 2016 maakte. Ik ben in gedachten alweer in Italië. Ciao en veel plezier!

Tekenen op vakantie (2016)

P.S. Interesse in een visuele workshop of training? Je bent van harte welkom!

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten