Home Blog Lezen in de vakantie

Lezen in de vakantie

Eén van de dingen waar ik het meest door in een vakantiestemming kom, is bedenken welke boeken ik meeneem. Heerlijk vind ik dat. De praktijk wijst uit dat ik nóóit al die boeken lees, maar dat maakt me niets uit.

Zomerboeken

Op je dooie gemak

Het idee is gewoon fijn: allemaal kennis die je op je dooie gemak tot je kunt nemen. Waar niet per se direct iets mee moet, maar die je rustig kan laten bezinken.

Visuele samenvattingen

Ik maak er vaak tekeningen bij, een soort visuele samenvatting per boek. Dat helpt me om de kennis later weer heel snel op te roepen. Vaak zijn er inzichten die pas later binnenkomen of relevant zijn. Ook voor deze zomer heb ik weer een – veel te lang – lijstje bedacht.

Boeken om uit te leren

Ik neem fictie mee, maar er liggen ook vijf leerboeken klaar. Over tekenen, creativiteit, trainen, verhalen, en systemisch werk:

1. The Idea Shapers – Brandy Agerbeck

2. The Artist’s Way – Julia Cameron

3. Storytelling in 12 stappen – Mieke Bouma

4. Handboek voor trainers – Anneke Durlinger-van der Horst

5. Vonken van verlangen – Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard

Klaar voor de start?

Ik kan niet wachten! En… ligt jouw leesstapel al klaar voor deze zomer? Of zit je al met je neus in de boeken? Ik ben benieuwd!

Ik wens je een inspirerende zomer toe.

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten