Home Blog Ik zie, ik zie…

Ik zie, ik zie…

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En de kleur is…

Mijn kinderen vinden dit een leuk spel om te doen, vooral in de auto. We mogen dan natuurlijk geen dingen nemen die langs de kant van de weg ‘voorbij zoeven’, want dan kan de ander het nóóit raden.

Iedereen ziet wat anders

Soms kan ik er – zelfs bij voorwerpen in de auto – erg lang over doen om het juiste te raden, en me achteraf verbazen waarom ik het niet eerder zag. Iedereen ziet de wereld op zijn of haar manier, en let op andere zaken.

Iedereen heeft zijn of haar eigen model van de wereld.

De kaart is niet het gebied

‘De kaart is niet het gebied’, zei Alfred Korzybski over het NLP-communicatiemodel. Jij ziet iets anders dan ik, ookal zitten we in precies dezelfde situatie. We zitten bij dezelfde vergadering, maar we horen allebei iets anders. We lopen door hetzelfde bos, maar jij ziet de bomen en ik zie de vogels.

Herken je dit?

Tekenen maakt het duidelijk

Mijn ervaring is dat tekenen vaak werkt om duidelijk te krijgen wat we allebei bedoelen. Door het visueel te maken, maak je het ook concreet. Door te tekenen, laat je zien wat er in jouw binnenwereld leeft. En kun je toetsen hoe het voor de ander is.

Wil je ook aan de slag met (zakelijk) tekenen om je boodschap te verhelderen? Kom dan naar een workshop of training!

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten