Home Blog Dwarrelende gedachten

Dwarrelende gedachten

Als ik drukke dagen achter de rug heb, zit mijn hoofd propvol. Vol met gedachten, ideeën, en actiepunten. Dat voelt alsof ik in een sneeuwbol zit: zo’n bolletje dat je als presse-papier kunt gebruiken. In die sneeuwbol stormt het: alles vliegt wild om me heen, en ik kan niets te pakken krijgen.

Als in een sneeuwbol.

Onrustig gevoel

Voorheen werd ik daar heel onrustig van, en nog steeds weleens. Doordat ik geen grip op mijn gedachten heb, raak ik de controle voor mijn gevoel kwijt, en dat voelt niet prettig. Mijn lijf voelt onrustig.

Wat te doen?

Inmiddels weet ik dat twee dingen helpen voor mij:

1. Rust en tijd nemen

2. Tekenen

Ruimte en overzicht

Door rust te nemen (bijvoorbeeld door te wandelen), dwarrelen mijn gedachten zacht naar beneden, waar ze vaste grond krijgen. Ik krijg dan meer ruimte en overzicht.

Door te tekenen, plaats ik de gedachten uit mijn hoofd op een intuïtieve manier. In een flow kan ik mijn gedachten vormgeven, zodat ik er later mee vooruit kan.

Hoe is dat voor jou? Ik ben benieuwd!

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten