Home Blog Emoties tekenen

Emoties tekenen

Waarom hebben beelden en tekeningen voor jou impact?

Dat is een vraag die ik vaak aan het begin van een workshop stel aan de deelnemers. De antwoorden variëren van ‘Ik begrijp het sneller’ tot ‘Ik onthoud het beter’.

Uitbeelden van gevoel of emotie

Een antwoord dat ook vaak hoor, is ‘Je kunt makkelijker een gevoel of emotie uitbeelden.’

Emoties uitdrukken in tekeningen.

Hart voor de zaak

Dat laatste merk ik iedere dag. In mijn werk als visueel schrijver teken ik regelmatig praatplaten of eenvoudige illustraties om een boodschap helder over te brengen.

Zo tekende ik de afgelopen weken voor een zorginstelling. Het was belangrijk te laten zien dat de hardwerkende medewerkers hart voor de zaak hebben en altijd het beste voorhebben met de cliënt.

Een hart + streepjes tekenen

Dat kun je natuurlijk met woorden uitleggen, maar (getekende) beelden werken veel krachtiger. Hoe je dat dan doet? Door een hart toe te voegen en streepjes boven het poppetjes te zetten, straalt het meteen enthousiasme en warmte uit. Hele eenvoudige toevoegingen die een wereld van verschil maken!

Doe je mee?

Vind je het leuk om veel meer van dit soort tips & tricks te krijgen en zelf aan de slag te gaan met visueel communiceren ofwel zakelijk tekenen? Kom dan naar een workshop of training!

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten