Home Blog Dynamiek in een workshop

Dynamiek in een workshop

Vorige week leerde ik in een zeer inspirerende en creatieve training ‘Creatieve Faciliteer Strategieën’ van Mireille Beumer hoe je meer beweging tijdens je training in kunt zetten.

Energie

Door steeds een andere setting te creëren en deelnemers opdrachten mee te geven om letterlijk mee aan de wandel te gaan, zorg je voor dynamiek en variatie. Ik merkte hoeveel energie ik aan het eind van die dag had.

Visueel voorstellen (maar dan dynamisch)

Gisteren bracht ik deze kennis direct in de praktijk tijdens mijn basisworkshop Visueel communiceren. Ik vroeg de deelnemers zichzelf ‘visueel’ voor te stellen met een getekend icoon. Dat doe ik vaker, maar dan altijd zittend. Dus vrij statisch. Deze keer vroeg ik de deelnemers rond te lopen door de ruimte, en zichzelf met hun tekening aan alle andere deelnemers voor te stellen.

Dynamiek in een workshop.

Een andere werkvorm, een ander resultaat

Dat gaf veel enthousiasme en bracht interessante gesprekken op gang. Bijzonder om zo’n andere werkvorm toe te passen, en direct het resultaat te zien!

Ook proberen?

Vind je het leuk om ook een keer een workshop of training bij te wonen? Je bent van harte welkom!

Heb je een vraag, een wens, een idee?

Laat het me weten, dan gaan we erover in gesprek.

Vraag direct een offerte aan

Meer berichten